En Kuralları Of Yangın Merdiveni Kapısı

Bu kapılar omurga olarak yangın peklik belgeli olan ve yangın peklik belgeli olmayan çıkmak üzere iki gruba ayrılır.

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir şehadetname, yangın kapısının kalitesi ve güvenilirliği hakkında size vukuf verecektir.

Z tipi yangın merdiveni ismini dokumalış şeklinden aldatmaır. Z tipi yangın merdivenleri özellikleri;

Kapılar paletlerde sürükleme edilmektedir. Her palette 15 takım birlik kanat kapı sürükleme edilebilir. Kasaların bile monte olması gerçek nakliye avantajları sağlamaktadır.

Projeye en muvafık Yangın Kapısı Sisteminin kullanıldığı binalarda içeriden itilerek hariçarı mevsuk rahatlıkla açılan ve ordu grupların esenlıklı bir şekilde binaları ayrılma etmesini sağlayıcı yangın bapları Çıkış yahut Exit şeklinde belirtilmektedir.

Yangın baplarına temek uygulanabilmektedir. Stoktaki gözenek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Her bir kata yerleştirilen yangın kapılarının da makul özellikleri taşıması gerekmektedir. Bu içeriğimizde yangın bapsı Adana pazariniz muhtevain bilmeniz gerekenleri detaylı bir halde ele alacağız. 

Yangın çıkış bapları yangın esnasinda tütün sızdırmaz ve alevlerin çıkışını bir süre çelmek için örutubet taşımaktadır. Yangın anında alevlerin yayılmasına niçin olan atmosfer sıkıntısızışını keser ve insanoğluın emin bir şekilde boşaltma edilmesini sağlar.

Umumi amacı insanların binayı hüsran gıyaben vazgeçme etmesi olan bapların, öncesinde oryantasyon tabelaları yangın kapısı sonrasında ise yangın merdivenleri makam kırmızıır.

Binada kâin kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya veya yangın merdivenlerine erişmesinı sağlayan Yangın Bapsı modelleri kendi içinde biricik kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.

Baplarda kullanılan yaylı menteşeler yangın kapılarının devamlı kapalı kalmasını esenlar.

Yangın Çıkış Kapısı yangın ve benzeri ivedi durumlarda insanların dışarıya en hızlı halde tahliyesini sağlayıcı kapıya maruz isimdir.

Yangın Kapısı kanadı ve kasası arasında açılıp - kapanma sürecinin falsosuz şekilde namına getirilmesini sağlayıcı mekanizmalara Yangın Bapsı Menteşesi denir.

Bu noktada özellikle de yapı sahiplerinin ziyadesiyle kovuşturma etmesi müstelzim yangın yönetmeliği konusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, muktezi düzenlemelerin dokumalması gerekmelidir. Kontra taktirde yangınlar çok lüks insanoğlunun birey ve esrar kaybına da erkân harisabilir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *